Rapido De La Union

Leagues Played
Salvádor - Liga Mayor 105
Links
Twitter
Basketbalový tím El Salvádoru "Rapido De La Union" je profesionálny basketbalový tím so sídlom v meste La Unión. Tím bol založený v roku 2003 a hrá v najvyššej salvádorskej basketbalovej lige, Liga Mayor de Baloncesto.

Rapido De La Union je jedným z najúspešnejších tímov v salvádorskom basketbale, získal 10 majstrovských titulov a päť titulov Copa de El Salvador. Tím bol tiež víťazom Stredoamerického basketbalového šampionátu v roku 2010.

Rapido De La Union je známy svojou rýchlou a atletickou hrou. Tím má v zostave niekoľkých hráčov salvádorskej reprezentácie, medzi ktorých patrí aj skúsený rozohrávač Roberto Martínez a pivot René Alvarado.

Domovská aréna Rapido De La Union je Polideportivo de La Unión, ktorý má kapacitu 3 000 miest. Tím má veľkú fanúšikovskú základňu a jeho zápasy sú často vypredané.

Rapido De La Union je jedným z najznámejších basketbalových tímov v Strednej Amerike a je jedným z najúspešnejších tímov v salvádorskom basketbale. Tím je známy svojou rýchlou a atletickou hrou a má veľkú fanúšikovskú základňu.