Thajsko - 2. divízia 04/27 11:00 34 Lampang FC v Rayong FC - View

Wikipedia - Lampang F.C.

Lampang Football Club (Thai: สโมสรฟุตบอลจังหวัดลำปาง) is a Thai professional association football club based in Lampang Province. The club plays in Thai League 2.

History

In 2010, The club is formed as Lampang Football Club, nicknamed The Emerald Chariots and enter in the Regional League Northern Division. Home games to be played at Lampang Province Stadium.

Lampang FC je thajský profesionálny futbalový klub sídliaci v Lampangu, ktorý hrá v thajskej lige 2, druhej divízii thajského futbalu. Klub bol založený v roku 2009 a svoje domáce zápasy hrá na Lampang Provincial Stadium.

Medzi najväčšie úspechy klubu patrí víťazstvo v severovýchodnej divízii regionálnej ligy Divízie 2 v roku 2010, čím si zabezpečil postup do ligy Divízie 1. V roku 2016 klub postúpil do thajskej ligy 1, najvyššej divízie thajského futbalu. Po jednej sezóne však zostúpil späť do ligy Divízie 1.

Klub má prezývku "Phuang Thong" alebo "Zlatí draci", ktorá odkazuje na jeho maskota draka. Logo klubu pozostáva z červeného draka držiaceho futbalovú loptu pred modrým štítom.

Lampang FC je známy svojou útočnou hrou a oddanými fanúšikmi. Klub má tiež silnú mládežnícku akadémiu, ktorá vychovala niekoľko talentovaných hráčov pre thajský národný tím.