Gibraltár - Pohár

Gibraltár - Pohár

Links
Wikipedia

Wikipedia - Rock Cup

The Rock Cup is Gibraltar's premier cup football competition, and is organized annually by the Gibraltar Football Association (GFA).

From 1894/95 Gibraltar's Cup Competition was known as "The Senior Merchant's Cup". In 1935 a new trophy was presented, to the Gibraltar Football Association by the Merchants, Traders and Hotels of Gibraltar and thus the Rock Cup, as it is known today, was born.

The winner of the 2014 Rock Cup was to be the first one to participate in the Europa League, but as Lincoln Red Imps had already been titled league champion, thus qualifying for 2014–15 UEFA Champions League, the losing finalist College Europa qualified for the first qualifying round.

Due to a sponsorship with Gibtelecom, the cup was known as the Gibtelecom Rock Cup from 2018 to 2021.

Turnaj Gibraltár Cup je jedným z najdôležitejších a najprestížnejších futbalových turnajov v Európe. Každý rok sa na ňom zúčastňuje množstvo špičkových európskych klubov, ktoré medzi sebou súťažia o prestížnu trofej. Turnaj sa hrá už od roku 2007 a za ten čas sa stal jedným z najobľúbenejších futbalových podujatí na svete.

Gibraltár Cup sa hrá na štadióne Victoria v Gibraltári. Štadión je najväčším futbalovým štadiónom v Gibraltári a pojme až 5 000 divákov. Turnaj sa zvyčajne hrá v auguste a trvá tri dni. Počas troch dní odohrá každý tím dva zápasy a víťazom turnaja sa stane tím, ktorý získa najviac bodov.

Gibraltár Cup je veľkou príležitosťou pre miestne tímy z Gibraltáru, aby si zmerali sily s niektorými z najlepších klubov v Európe. Je to tiež skvelá príležitosť pre fanúšikov z celého sveta, aby videli niektoré z najväčších hviezd futbalu na vlastné oči.