Vietnam ženský basketbalový tím "Hà Nội ženy" je profesionálny basketbalový tím so sídlom v Hanoji, vo Vietname. Tím bol založený v roku 2005 a v súčasnosti súťaží v vietnamskom národnom basketbalovom šampionáte žien (VBA).

Hà Nội ženy sú jedným z najúspešnejších basketbalových klubov vo Vietname. Majú na konte 5 titulov víťazov VBA, 4 tituly víťazov vietnamského národného pohára a 2 tituly víťazov ASEAN Basketbalovej Ligy (ABL).

Tím má silnú súpisku vietnamských aj zahraničných hráčok. Kľúčovou hráčkou tímu je Nguyen Thi Thao, ktorá je považovaná za jednu z najlepších basketbalistiek vo Vietname.

Hà Nội ženy sú známe svojím rýchlym a agresívnym herným štýlom. Sú známe aj svojou silnou obranou a schopnosťou vyhrávať tesné zápasy.

Tím trénuje v telocvični Hanoi University of Physical Education and Sports. Domáce zápasy odohrávajú v Quoc Tu Gymnasium.

Hà Nội ženy sú jedným z najuznávanejších basketbalových klubov vo Vietname. Sú známe svojou profesionalitou, úspechom a oddanosti rozvoju basketbalu vo Vietname.