Rizal Spartans

Leagues Played
Filipíny - NBL 5

Results

Filipíny - NBL 11/04 09:59 - Rizal Spartans v Marikina Shoemakers W 89-85
Filipíny - NBL 11/03 10:00 - Laguna Pistons v Rizal Spartans L 99-82
Filipíny - NBL 10/14 08:00 1 Rizal Spartans v Taguig Generals D 0-0
Filipíny - NBL 10/07 08:00 - Rizal Spartans v Bulacan Makabayan L 65-70
Filipíny - NBL 10/06 08:00 - Paranaque Aces v Rizal Spartans L 76-68
Filipíny - NBL 09/29 10:00 1 Rizal Spartans v Quezon City Rising Stars W 70-67
Rizal Spartans je filipínsky basketbalový tím z mesta Taytay, provincia Rizal. Tím bol založený v roku 2008 ako súčasť tímu Rizalskej provincie v národnom basketbalovom turnaji Regiónalná turistická rada Calabarzon. Spartans sú v súčasnosti členom Maharlika Pilipinas Basketball League, poloprofesionálnej ligy na Filipínach.

Domovskou arénou tímu je Rizal Memorial Sports Complex v meste Pasig. Spartans sú známi svojou rýchlou a atletickou hrou, pričom často využívajú útočnú formáciu "run-and-gun". Tím je tiež známy svojou silnou obranou, ktorá často využíva zóny a double-teaming, aby súpera udržiaval mimo skórovania.

Spartans vyhrali niekoľko šampionátov, vrátane štyroch titulov v národnom basketbalovom turnaji Regiónalná turistická rada Calabarzon a jedného titulu v Maharlika Pilipinas Basketball League. Tím tiež reprezentoval Filipíny na niekoľkých medzinárodných turnajoch, vrátane FIBA ​​Majstrovstiev Ázie a Majstrovstiev sveta FIBA.

Najznámejšími hráčmi tímu sú Jayjay Helterbrand, Mark Caguioa a Jimmy Alapag. Helterbrand je trojnásobný MVP národného basketbalového turnaja Regiónalná turistická rada Calabarzon a bývalý člen filipínskeho národného basketbalového tímu. Caguioa je tiež trojnásobný MVP národného basketbalového turnaja Regiónalná turistická rada Calabarzon a bol tiež členom filipínskeho národného basketbalového tímu. Alapag je bývalý hráč NBA a v súčasnosti je asistentom trénera filipínskeho národného basketbalového tímu.