Ohod Medina (a.k.a. Ohud Medina or Uhud Medina) is a professional basketball club based in the city of Medina in the Al Madinah Province, Saudi Arabia that plays in the Saudi Premier League. Ohud is the most successful team in the Premier League, having won the league title 20 times.

Saudskoarabský basketbalový tím Uhud je profesionálny basketbalový klub so sídlom v Medine v Saudskej Arábii. Tím súťaží v Saudskoarabskej basketbalovej lige, najvyššej lige basketbalu v krajine. Uhud vyhral ligový titul trikrát v rokoch 2013, 2016 a 2020. Tím tiež vyhral Pohár kráľa Saudskej Arábie v rokoch 2015 a 2019.

V súčasnej zostave Uhud sú viacerí prominentní saudskí hráči vrátane kapitána tímu a rozohrávača Sauda Al-Ameriho, krídelníka Omara Al-Harthiho a centra Ahmeda Al-Muwallada. Tím vedie skúsený tréner Mohamed Al-Qahtani.

Uhud je jedným z najúspešnejších basketbalových klubov v Saudskej Arábii a pravidelne sa zúčastňuje regionálnych súťaží, ako je Arabská basketbalová liga. V minulosti sa klub zúčastnil aj Ázijskej klubovej basketbalovej ligy, najvyššej profesionálnej basketbalovej ligy v Ázii.