Far Eastern University Women

Related Teams
Far Eastern University
Ženský futbalový tím Far Eastern University je vysokoškolský ženský futbalový tím so sídlom v Manile na Filipínach. Bol založený v roku 1999 a súťaží v Univerzitnej atletickej asociácii Filipín (UAAP). Tímom trénuje Mariano Basaňes a svoje domáce zápasy hrá na štadióne FEU-Diliman v Manile.

Tím Far Eastern University Women je jedným z najúspešnejších tímov v UAAP, pričom za posledných 10 rokov získal osem titulov šampióna. Sú tiež obhajcami titulu, keď v sezóne 2022 UAAP porazili vo finále tím University of Santo Tomas.

V tíme hrajú niektorí z najlepších hráčov v krajine, vrátane predsezonnej MVP UAAP v sezóne 2022 Katrina Guillena a útočníčky Melony Tumbagaovej. Tím známy svojou silnou obranou a schopnosťou vytvárať strelecké príležitosti.

Ženský futbalový tím Far Eastern University je jedným z najuznávanejších tímov v UAAP a ich úspech inšpiroval ďalšie mladé ženy, aby sa venovali futbalu. Sú vzorom pre mnohé dievčatá a ženy na Filipínach a pokračujú v inšpirovaní a podpore rastu ženského futbalu v krajine.