Goulburn Strikers

Leagues Played
Austrálsky pohár 1
Austrálsky pohár 05/17 09:31 - Canberra Olympic v Goulburn Strikers L 6-0
Goulburn Strikers je austrálsky futbalový klub so sídlom v Goulburne v Novom Južnom Walese. Klub vznikol v roku 1955 a v súčasnosti hrá v Capital Football National Premier League, druhej najvyššej úrovni austrálskeho futbalového systému.

Domáce zápasy Strikers hrávajú na pozemku Goulburn Recreation Complex. Klub má tiež silnú prítomnosť v mládežníckom futbale a má tímy v rôznych vekových skupinách.

Strikers sú jedným z najúspešnejších futbalových klubov v Novom Južnom Walese a vyhrali niekoľko významných trofejí, vrátane štátneho šampionátu v roku 1995. Klub tiež reprezentuje Austráliu v rôznych medzinárodných súťažiach.

Niektorí z najpozoruhodnejších hráčov, ktorí hrali za Strikers, zahŕňajú:

Mark Schwarzer – brankár, ktorý reprezentoval Austráliu na troch majstrovstvách sveta, vrátane majstrovstiev sveta 2006 v Nemecku.
Scott Chipperfield – záložník, ktorý reprezentoval Austráliu na dvoch majstrovstvách sveta a bol kapitánom klubu v rokoch 2009 až 2011.
Troy Hearfield – útočník, ktorý je najlepším strelcom Strikers v histórii klubu.
Goulburn Strikers sú známi svojou silnou tímovou mentalitou a vášnivou podpornou základňou. Klub je dôležitou súčasťou komunity Goulburn a zohráva významnú úlohu pri rozvoji futbalu v Austrálii.