Banijas Abu Dhabi

Leagues Played
Basketbalové zápasy 1
Basketbalové zápasy 10/11 15:00 - Banijas Abu Dhabi v Ball Above All L 60-69
Banijas Abú Zabí je profesionálny basketbalový tím so sídlom v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. Tím bol založený v roku 2013 a v súčasnosti súťaží vo Basketbalovej lige Spojených arabských emirátov (UAEBBL). Domáce zápasy hrávajú v aréne Al Jazirah Sporting Club Arena.

Banijas Abú Zabí je jedným z najúspešnejších basketbalových tímov v Spojených arabských emirátoch a získal niekoľko titulov UAEBBL. Tím je známy svojím rýchlym herným štýlom a agresívnou obranou.

Medzi kľúčových hráčov tímu patria americký rozohrávač Michael Finke, marocký krídelník Reda Attiaallah a tuniský pivot Omar Abada. Tím trénuje skúsený egyptský tréner Amr Aboul Kheir.

Banijas Abú Zabí reprezentuje Spojené arabské emiráty v medzinárodných súťažiach, ako je FIBA Asia Champions Cup a GCC Basketball Championship. Tím dosiahol značný úspech na medzinárodnej scéne a získal niekoľko trofejí.

Okrem basketbalových aktivít sa Banijas Abú Zabí zapája aj do komunitných programov a podujatí. Tím organizuje basketbalové kliniky a tábory pre mládež v Abú Zabí a má silné väzby s miestnou komunitou.