Wikipedia - Muangkan United F.C.

Muangkan United Football Club (Thai: สโมสรฟุตบอลเมืองกาญจน์ ยูไนเต็ด) is a Thai defunct professional football club based in Kanchanaburi Province.

History

In 2009 Muangkan United Football Club is formed as Muangkan Football Club, nicknamed The Bats. Home games to be played at Kanchanaburi Province Stadium.

In 2010 the club join the professional league that was 2010 Regional League Division 2 Central & Eastern Region.

Muangkan United was dissoved in 2022 due to financial problem.

Muangthong United Football Club (Thai: สโมสรฟุตบอลเมืองทอง ยูไนเต็ด, RTGS: Muang Thong Yunaitet, uitgesproken [mɯaŋ tʰɔːŋ jūːnáj tʰɛːt]) is een Thaise professionele voetbalclub gevestigd in Nonthaburi Province, ten noorden van Bangkok. De club speelt in de ไทยลีก, de hoogste voetbaldivisie van Thailand.

Muangthong United werd in 1989 opgericht als Bangkok Bank FC. In 2007 werd de club overgenomen door Muang Thong Group en hernoemd naar Muangthong United FC. De club heeft sindsdien 4 Thai League-titels, 1 FA Cup-titel en 1 League Cup-titel gewonnen.

Muangthong United speelt zijn thuiswedstrijden in het SCG Stadium in Nonthaburi Province. Het stadion heeft een capaciteit van 15.000.

De huidige hoofdcoach van Muangthong United is Alexandre Gama. De aanvoerder van de club is Sarach Yooyen.

Muangthong United is een van de meest succesvolle clubs in Thailand. Ze hebben een sterke reputatie voor het ontwikkelen van jong talent en hebben een aantal van de beste Thaise spelers voortgebracht, waaronder Chanathip Songkrasin en Theerathon Bunmathan.

Muangthong United is ook een populaire club bij fans. Ze hebben een grote en gepassioneerde aanhang die bekend staat als de "Red Angels".