Lam Dong

Lam Dong

Leagues Played
Vietnam - 2. divízia 61
Links
Wikipedia
Related Teams
Lam Dong U19

Wikipedia - Lam Dong FC

Lâm Đồng Football Club (Vietnamese: Câu lạc bộ bóng đá Lâm Đồng) is a Vietnamese football club based in Lâm Đồng. The club is playing its home matches at the 3,500-capacity Lâm Viên Stadium. They will play in the 2023 V.League 2 season after purchasing the spot of Saigon FC, however they will participate as Saigon due to the transfer occurring after the team registration deadline.

Futbalový klub Lâm Ðồng je vietnamský futbalový klub so sídlom v Da Late. Založený bol v roku 1975 a hráva na štadióne 19. augusta.

Lam Dong je jedným z najstarších futbalových klubov vo Vietname. V minulosti hrali v prvej vietnamskej lige, ale v posledných rokoch súťažia v nižších ligách.

Najväčším úspechom klubu bolo víťazstvo vo vietnamskom pohári v roku 2004. V ázijských súťažiach sa klubu príliš nedarilo, keď ich najlepším výsledkom bolo osemfinále Pohára AFC v roku 2005.

Lam Dong je známy svojou ofenzívnou hrou. V zostave majú niekoľko talentovaných útočníkov, ktorí sú schopní strieľať góly. Klub je tiež známy svojou silnou podporou fanúšikov, ktorí sú známi svojou vášňou a oddanosťou.