Wikipedia - Elitzur Yavne B.C.

Elitzur Yavne (Hebrew: אליצור יבנה) is a basketball team based in Yavne, Israel. The team plays in Israeli National League, the second division basketball league in Israel, having been promoted from Liga Arzit (third division) at the end of the 2006–07 season. In 2005–06 and 2006–07, the team won the Igud Cup.

The club runs a youth department with six teams, where NBA player Omri Casspi started out. The team hosts their games in the "Shabazi Hall", with 600 seats, in Yavne.

Elitzur Yavne je izraelský profesionálny basketbalový klub so sídlom v Yavne. Tím hrá v izraelskej národnej basketbalovej lige, najvyššej profesionálnej basketbalovej súťaži v krajine. Domovskou halou tímu je Aréna Rina Sapir s kapacitou 1 700 miest.

Elitzur Yavne bol založený v roku 1979. V roku 2007 klub vyhral izraelský pohár štátu. V roku 2012 klub postúpil do izraelskej národnej basketbalovej ligy.

Hlavným trénerom tímu je Oren Amiel. Medzi pozoruhodných hráčov tímu patria:

* Dagan Yivzori
* Tamir Blatt
* Ben Moncrief
* J'Covan Brown
* Chris Johnson

Elitzur Yavne je známy svojou rýchlou a atletickou hrou. Tím má silnú podporu fanúšikov a je považovaný za jedného z najsľubnejších mladých tímov v izraelskej národnej basketbalovej lige.