Southwest Minnesota State Mustangs

Alias
Southwest Minnesota State
Leagues Played
NCAAB 135
Southwest Minnesota State Mustangs tím predstavujú basketbalový tím mužov, ktorý reprezentuje Southwest Minnesota State University (SMSU) v meste Marshall v Minnesote. Súťažia v NCAA Division II a sú členmi Northern Sun Intercollegiate Conference (NSIC).

Mustangs sú jedným z najúspešnejších basketbalových programov v NSIC s mnohými titulmi konferenčných prvenstiev a vystúpeniami v národnom turnaji NCAA Division II. V roku 2015 vyhrali národný šampionát Division II. V tíme hrali viacerí hráči, ktorí pokračovali v profesionálnej kariére, vrátane Wayna Tisdela, ktorý bol draftovaný vo výbere NBA.

Mustangs hrajú svoje domáce zápasy v aréne R/A Facility v Marshall v Minnesote. Aréna má kapacitu viac ako 3 000 ľudí a je známa svojou hlučnou a nadšenou atmosférou.

Súčasným hlavným trénerom Mustangs je Brad Bigler. Trénerom je od roku 2014 a doviedol tím k mnohým šampionátom NSIC a vystúpeniam na národnom turnaji NCAA Division II.

Mustangs sú v basketbale silným konkurentom a vždy patria medzi favoritov na víťazstvo v NSIC. Majú silnú tradíciu úspechov a ich fanúšikovia sú známi svojou vášňou a podporou.