Španielsky basketbalový tím "NCS Alcobendas" je profesionálny tím so sídlom v Alcobendas, predmestí Madridu v Španielsku. Tím hrá v španielskej lige LEB Plata, druhej najvyššej úrovni španielskeho basketbalového systému.

Klub bol založený v roku 2010 a odvtedy sa etabloval ako jeden z najkonkurencieschopnejších tímov v LEB Plata. Tím je známy svojím útočným štýlom hry a rýchlym tempom, ako aj silnou obranou.

NCS Alcobendas zažilo niekoľko pozoruhodných úspechov, vrátane víťazstva v LEB Plata v sezóne 2019-20. Tím sa tiež viackrát zúčastnil na Copa Princesa de Asturias, španielskom pohárovom turnaji pre tímy LEB Plata.

V súčasnosti je trénerom NCS Alcobendas Manuel Jiménez, ktorý má dlhoročné skúsenosti v basketbale a viedol tím k niekoľkým úspechom. Medzi významných hráčov tímu patria Carlos Poyatos, Jorge Jiménez a Jorge González, ktorí sú známi svojimi ofenzívnymi schopnosťami a všestrannosťou.

NCS Alcobendas má silnú fanúšikovskú základňu v Alcobendas a okolí a jeho domáce zápasy sú často vypredané. Tím je tiež aktívne zapojený do miestnej komunity a organizuje mnoho programov pre mládež a basketbalové kliniky.