UNC Pembroke

Leagues Played
NCAAB 131
Related Teams
UNC Pembroke ženy
Univerzitný basketbalový tím UNC Pembroke je vysokoškolský basketbalový tím mužov, ktorý reprezentuje University of North Carolina at Pembroke. Tím súťaží v Divízii II NCAA ako člen Konferencie Peach Belt. Domáce zápasy hrá v Lumbee Guaranty Bank Court vo Fitness & Wellness Center na univerzite v Pembroku v Severnej Karolíne.

Tím UNC Pembroke basketbalu mužov založili v roku 1953 a prvýkrát súťažil v sezóne 1953-54. Tím vyhral dva národné šampionáty Divízie II, v rokoch 1994 a 2003, a v rokoch 1994, 2005 a 2007 bol vyhlásený za národného vicemajstra. Tím sa zúčastnil turnaja NCAA Division II turnaja deväťkrát, pričom jeho posledné vystúpenie bolo v roku 2019.

Súčasným hlavným trénerom tímu je Drew Richards, ktorý je v tejto funkcii od roku 2019. Richards bol predtým hlavným trénerom v Lander University a čestným asistentom trénera na University of South Carolina.

Niekto z najpozoruhodnejších absolventov programu UNC Pembroke mužského basketbalu je Reggie Bullock, ktorý v súčasnosti hrá za Dallas Mavericks v NBA. Bullock bol draftovaný Detroit Pistons v druhom kole draftu NBA 2013 a odvtedy hral aj za Phoenix Suns, Los Angeles Lakers a New York Knicks.