North Dakota State

Leagues Played
NCAAB 541 CBI 1
Related Teams
North Dakota State ženy
Tím basketbalu USA "North Dakota State" je univerzitný basketbalový tím, ktorý reprezentuje North Dakota State University v NCAA Division I. Tím súťaží v konferencii Summit League. Domáce zápasy hrávajú v Fargodome vo Fargu v Severnej Dakote. Tím trénuje tréner David Richman.

Tím bol založený v roku 1902 a v priebehu rokov zaznamenal niekoľko úspechov. V rokoch 1925 a 1944 vyhrali národné majstrovstvá NAIA a v roku 1968 skončili na druhom mieste v turnaji NCAA College Division. V posledných rokoch tím pravidelne postupoval do turnaja NCAA a v roku 2014 sa dostal do druhého kola.

Tím Bison je známy svojou tvrdou obranou a tímovou prácou. V posledných rokoch boli jedným z najlepších tímov v Summit League a vyhrali niekoľko konferenčných šampionátov. Tím má tiež silnú základňu fanúšikov a zápasy sa často vypredávajú.

Tím Bison je ďalším príkladom excelentnosti v basketbale severnej Dakoty. Svojou tvrdou prácou a odhodlaním sa stali jedným z najlepších tímov v krajine a sú hrdosťou svojho štátu.