Northwest Missouri State

Leagues Played
NCAAB 157
Related Teams
Northwest Missouri State Women
Univerzitný basketbalový tím USA "Northwest Missouri State" je účastníkom NCAA Division II a súťaží v konferencii Mid-America Intercollegiate Athletics Association (MIAA). Tím je známy svojím rýchlym tempom a vysokým skóre a v posledných rokoch bol jedným z najúspešnejších programov v Divízii II.

Tím sídli v Maryville v Missouri a hráva svoje domáce zápasy v hale Bearcat Arena. Hlavným trénerom je Ben McCollum, ktorý vedie tím od roku 2011.

Northwest Missouri State vyhral národný šampionát NCAA Division II štyrikrát, v rokoch 2017, 2019, 2020 a 2022. Tím sa tiež dostal do Final Four Divízie II osemkrát, vrátane posledných štyroch turnajov po sebe.

Niektorí z pozoruhodných hráčov, ktorí hrali za Northwest Missouri State, sú Justin Pitts, Ryan Hawkins a Ryan Welty. Pitts bol vybraný do All-America First Team trikrát a Hawkins bol vybraný do All-America First Team dvakrát. Welty bol vybraný do All-America Second Team v roku 2022.

Northwest Missouri State je jedným z najsilnejších basketbalových programov v Divízii II a patrí medzi favoritov na výhru národného šampionátu každý rok.