Grécky basketbalový tím žien AEO Proteas Voulas je profesionálny tím so sídlom v meste Voula na gréckom polostrove Atika. Klub bol založený v roku 1947 a hrá v gréckej ženskej basketbalovej lige, najvyššej ženskej basketbalovej súťaži v krajine.

Proteas Voulas ženy majú bohatú históriu a získali viacero titulov a ocenení. V gréckej lige vyhrali majstrovský titul celkovo dvakrát, v sezónach 2004-05 a 2008-09. Tím tiež získal Grécky pohár trikrát, v rokoch 2009-10, 2010-11 a 2011-12.

Proteas Voulas ženy sa zúčastnili aj súťaží FIBA ​​EuroCupe Women, druhého najvyššieho európskeho ženského basketbalového klubového turnaja. V sezóne 2012-13 dosiahli štvrťfinále súťaže, pričom to bol ich najlepší výsledok na európskej scéne.

Tím v súčasnosti trénuje Giannis Kostaras a medzi jeho známe hráčky patria Vasiliki Tsakalou, Aikaterini Spanou a Georgia Tsakalou. Domovským ihriskom tímu je krytá športová hala Palaio Faliro v meste Palaio Faliro v Aténach.

Proteas Voulas ženy sú známe svojim silným obranným štýlom hry a dôrazom na tímovú prácu. Tím je tiež aktívny v komunite a organizuje basketbalové kliniky a programy pre mládež.