Wikipedia - Tango Bourges Basket

Tango Bourges Basket (formerly Cercle Jean-Macé Bourges Basket) is a French professional women's basketball club from Bourges.

Bourges was the first French team to win a FIBA women's competition, the 1995 Ronchetti Cup. So began the club's most successful years to date ranging between 1995 and 2001, with three Euroleagues and six national championships in a row. A regular in the Euroleague, since 2006 Bourges has won four more championships, most recently in 2013.

Bourges Basket je francúzsky basketbalový tím so sídlom v Bourges, ktorý hrá v najvyššej francúzskej lige, Ligue Féminine de Basket. Tím bol založený v roku 1992 a odvtedy vyhral 17 titulov majstra Francúzska, čo je viac ako ktorýkoľvek iný tím v histórii ligy. Bourges Basket vyhral aj päť trofejí Euroligy, čo je najvyššia európska basketbalová súťaž žien. V tíme hrajú niektoré z najlepších basketbalistiek na svete, vrátane Sandrine Gruda, Valériane Ayayi a Endéné Miyem. Bourges Basket je známy svojím útočným štýlom hry a je považovaný za jeden z najlepších basketbalových tímov v Európe.