SIU Edwardsville

Leagues Played
NCAAB 412
Related Teams
SIU Edwardsville ženy
Univerzitný basketbalový tím SIU Edwardsville predstavuje Southern Illinois University Edwardsville v súťaži NCAA Division I. Tím súťaží v konferencii Ohio Valley Conference a svoje domáce zápasy hrá v aréne First Community Arena (predtým Vadalabene Center).

Tím SIU Edwardsville bol založený v roku 1957 a odvtedy dosiahol niekoľko úspechov. V roku 2003 získal titul OVC Tournament Championship a v roku 2016 sa prvýkrát prebojoval do turnaja NCAA Tournament. Tím sa tiež niekoľkokrát zúčastnil turnaja CollegeInsider.com Tournament.

Hlavným trénerom tímu je Brian Barone, ktorý túto pozíciu zastáva od roku 2015. Barone predtým pôsobil ako hlavný tréner v tímoch UIC Flames a Chicago State Cougars. Pod jeho vedením sa tím SIU Edwardsville stal pravidelným účastníkom turnaja OVC Tournament a v roku 2018 získal titul OVC regular season championship.

Niektorými pozoruhodnými hráčmi tímu SIU Edwardsville sú:

* CJ Carr: Dvojnásobný hráč roka OVC (2018, 2019)
* Isaac Banks: OVC Defensive Player of the Year (2021)
* Luke Kasubke: Najlepší strelec tímu v sezóne 2022-2023

Tím SIU Edwardsville je známy svojou agresívnou obranou a rýchlym útokom. Tím má tiež silnú tradíciu rozvoja úspešných hráčov, ktorí pokračovali v profesionálnej kariére.