Nebraska

Nebraska

Leagues Played
NCAAB 636 NIT 11
Related Teams
Nebraska ženy
Tím USA Basketball "Nebraska" je národný basketbalový tím Spojených štátov amerických, ktorý reprezentuje Nebraska na medzinárodných súťažiach. Tím je riadený USA Basketball, národným riadiacim orgánom basketbalu v Spojených štátoch.

Nebraska bola jedným z ôsmich pôvodných tímov, ktoré sa zúčastnili prvého turnaja USA Basketball v roku 1995. Tím sa na turnaji umiestnil na štvrtom mieste a odvtedy sa zúčastnil každého turnaja USA Basketball.

Nebraska vyhrala tri medaily z USA Basketball, vrátane zlatej medaily v roku 2004, striebornej medaily v roku 2008 a bronzovej medaily v roku 2012. Tím tiež získal dve zlaté medaily z Panamerických hier a dve zlaté medaily z Majstrovstiev Ameriky.

Nebraska je jedným z najúspešnejších tímov v histórii USA Basketball. Tím mal celkovo 128 víťazstiev a 32 prehier a jeho celkové víťazné percento je 80,1 %.

Medzi pozoruhodných hráčov, ktorí hrali za Nebrasku, patria:

* Chris Paul
* Carmelo Anthony
* Kevin Durant
* Russell Westbrook
* James Harden

Tím USA Basketball "Nebraska" je jednou z najsilnejších basketbalových krajín na svete. Tím je vždy považovaný za jedného z favoritov na výhru zlata na medzinárodných súťažiach.