Quinta dos Lombos U22 ženy

Leagues Played
Portugalsko - divízia 1 - ženy 36
Quinta dos Lombos U22 ženy je basketbalový tím, ktorý súťaží v najvyššej portugalskej ženskej basketbalovej lige od sezóny 2020/21. Tím sídli v mestečku Quinta do Lombos neďaleko mesta Oeiras a svoje domáce zápasy hrá v Pavilhão Multiusos Quinta dos Lombos.

Tím bol založený v roku 2019 ako súčasť mládežníckeho programu basketbalového klubu Quinta dos Lombos. V sezóne 2019/20 súťažil v druhej portugalskej ženskej basketbalovej lige a obsadil druhé miesto, čo mu zabezpečilo postup do najvyššej súťaže.

V sezóne 2020/21 skončil tím na ôsmom mieste v najvyššej portugalskej ženskej basketbalovej lige. Tím sa taktiež zúčastnil Pohára Portugalska, kde vypadol vo štvrťfinále.

V tíme Quinta dos Lombos U22 ženy hrá niekoľko talentovaných mladých portugalských hráčok, ako napríklad Mariana Pimentelová, Beatriz Costová a Carolina Gonçalvesová. Tím trénuje skúsený portugalský tréner Paulo Silva.

Ambíciou tímu Quinta dos Lombos U22 ženy je stať sa jedným z najlepších ženských basketbalových tímov v Portugalsku a rozvíjať mladé portugalské hráčky, ktoré by mohli reprezentovať svoju krajinu na medzinárodnej úrovni.